Fejlődés és pontrendszer az oldalon

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Fejlődés és pontrendszer az oldalon Empty Fejlődés és pontrendszer az oldalon

Témanyitás  Zwart Kaiser on Pént. Okt. 07, 2016 4:03 pm

Fejlődés és pontrendszer

Oldalunkon a karakterek tapasztalatát és harci teljesítményét két különböző értékkel mérjük: szintekkel és pontokkal. Mondhatni, hogy a pontok az általános "mérőszámok", míg a szint fejezi ki egy játékos összesített tapasztalatát.
Pontokat lehet szerezni jutalomként a különböző megbízások, naplóbejegyzések, vagy küzdőterek végén, amelyeket aztán a játékos szabadon szétoszthat értékei közt. Egy megadott számú, összesített pontszám elérésekor pedig a karakter szintet lép.
Ugyanúgy kezdéskor is járnak pontok, szám szerint 15, szintén szabad elosztásra. (+1 a speciális pontra, amelyet a "polgár" kaszt képviselői eloszthatnak inkább 3 általános pontként, ha nem tartanak rá igényt.)
De akkor nézzük, miként csoportosítjuk a pontokat:

Általános pontok:
Minden kasztnál meg van szabva a leírásaikban, hogy ezek mit takarnak. Lényegében, ezek fedik le az alapvető, adott kaszt számára fontos készségeket, amelyek közül a játékos aztán eldöntheti, hogy melyeket fejleszti.
A jutalomként kapott pontok (és az ET-hez csatoltak is) ezek közt oszthatóak szét.

Speciális pont:
Ez is kasztonként változó, és mindhez csak egy tartozik.
Fejlesztése nehezebb, hisz csak minden 2. szinten lehetséges, valamint pénzért kell kiváltani. (1. szinten ingyen jár a kezdéshez, majd 3.,5.,7.,.... szinteken fejleszthető).
Mindazonáltal, az általános pontokkal ellentétben, ennek növelésével nem csak egy alap készség erősödik, hanem egy tényleges fejlesztés is párosul. (Pédául erősíthető vele az adottság.)

Pénzért kiváltható fejlesztés:
Minden kasztnál megvan arra is az opció, hogy a valutánkat közvetlenül pontokba "pumpáljuk", Ez természetesen különböző fejlesztésekben is megmutatkozik (mint például a vadász fegyver kibővítése), amelynek a milyensége határozza meg, hogy mely általános pont növekszik általa. (Értsd: Ha egy vadász ad egy újabb közelharci formát a fegyveréhez vásárláskor, úgy a "közelharci jártassághoz" kap +5 pontot.)

Ez tehát az általános összefoglaló a különböző pontokról, és fejlesztéseikről, hogy melyik kasztnál ezek mit takarnak, azt a leírásaikban találhatod meg.

Pontok egymáshoz való viszonyulása:
Felmerülhet a kérdés, hogyha például a karakteremnek van 30 "intelligencia" pontja, akkor mennyire "okos"?
Igazából, bármilyen alap készségen van 30+ pontunk, azzal már könnyedén mondhatjuk, hogy karakterünk a  "szürke átlag" felett áll. Ennek igazából akkor van jelentősége, ha játékosunk egy másik JK-val találja szembe magát a harcmezőn. Hisz mondhatjuk, hogy ennyi pontszámmal már felettébb jól taktikázik, és ki is játszhatunk vele összetett trükköket, de ha az ellenfél intelligencia pontja 40 körül van, akkor az ő eszén nem járunk túl....
Összecsapásoknál sok esetben könnyedén megítélhető a pontok, és szint alapján, hogy melyik fél lesz az erősebb. Természetesen adódhatnak összetettebb helyzetek, amikor a karakterek nagyjából ugyanannyi pontot sorakoztatnak fel, vagy mondjuk az egyik nagyon erős közelharcban, míg a másik távharcban. Küzdőtéren a két összejátszó játékos dönti el ilyen esetekben, hogy melyikük nyer, hisz azt is ők szabják meg, hogy milyen környezetbe helyezik a párbajuk. (Pl.: Egy nagy, nyílt téren előnyben lesz a távharcos... Hacsak ellenfele nem jóval intelligensebb nála.) Küzdőtereket tehát előnyös olyan játékosokkal lebonyolítani, akikkel jól össze tudtok beszélni, és megvan benne a hozzáállás, hogy kijátssza a másik értékeit.
Ugyanakkor a különböző küldetéseken/megbízásokon, ha szembekerül egymással két ellenséges fél, az adott mesélő dönti el (figyelembe véve a pontszámokat, szintet, valamint az ezekhez viszonyuló környezetet és helyzetet), hogy mely karakter kerül ki győztesen  a konfrontációból.
Mégis, hogy el tudjátok helyezni önálló írásaitokban is a nem játékosokkal szemben pontjaik értékét, itt egy alapvető segítség, hogy mely pontszám mit takarhat (általános pontok esetében természetesen):
10- : Kezdő
10-30: Átlagos
30-50: Haladó
50-100: Mesteri
100+: Kifejezetten tapasztalt/ nagymesteri érték

És végül a táblázat az összesített pontszámok és szintek viszonyáról:
16-25: 1. szint
26-35: 2. szint
36-50: 3. szint
51-65: 4. szint
66-80: 5. szint
81-100: 6. szint
101-120: 7. szint
121-150: 8. szint
151-180: 9. szint
181- 210: 10. szint
211-240: 11. szint
241-260: 12. szint
261+ : 13. szint

(Ha ez már kevés lesz a jövőben, bővítjük.)

Zwart Kaiser

Zwart Kaiser

Hozzászólások : 45
Regisztrált : 2016. Sep. 18.

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.