Blanche Legrand

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Blanche Legrand Empty Blanche Legrand

Témanyitás  Blanche Legrand on Kedd Nov. 01, 2016 8:06 pm

Karakteradatok
Név: Blanche Legrand
Életkor: 17 év
Faj: Faunusz
Nem:
Foglalkozás: Vadásztanonc
Kaszt: Hajadon, Haven Akadémia

Tulajdonságok
Megjelenés: Magas, 172 centiméter környékén mozog, vékony alkatú, szikár, nem kifejezetten formás, ugyanakkor a Harci Akadémia Atlasban kellőképp megedzette, így szedett magára némi izmot, amiben sokat segített fegyvere sokszori hordozása is. Súlyra még könnyűnek számít, nagyjából 64 kg-ot nyom, mozgása valahol a katonás és a játékos közé tehető – katonásság a korábbi iskolája és fegyvertípusa miatt, a játékosság vélhetően a személyiségéből eredeztethető. Haja félhosszú, válláig ér, a tincsek fehérek, enyhén hullámosak. Szemei hatalmasak, és nem azért, mert eleve olyan az arcformája – állandóan nagyra nyitja őket, néha talán azt az érzetet keltve, hogy csak azért csinálja, hogy minél többet láthasson a világból. Öltözködés szempontjából előszeretettel hord furcsa párosításokat, egymástól bőségesen elütő színeket, de egyébként elsőbbséget élveznek nála az elegáns, ugyanakkor kényelmes ruházatok. Jellegzetességei közé tartozik az bézsszínű macskafül, az ugyanilyen farok, valamint a narancsos, enyhén sárgás beütésű tekintet, melyben harc esetén felgyullad a veszély utáni vágyódás, az őrült akarás. Ugyanez van, ha valamilyen izgalmasnak talált személlyel találkozik, amúgy gyermeki kíváncsisággal szemlél mindent.

Személyiség: Nyugodt, kiegyensúlyozott, talán kissé elutasító egyéniség is, ám sajnos csak lenne, ha gyerekkorában nem történt volna annyi minden, nem látott volna annyi vért, nem kellett volna kicsiként megtapasztalnia az ölés súlyát, noha nem úgy emlékszik az eseményekre vissza, mint hatalmas tragédiára. Tagadhatatlanul egy furcsa személlyé vált ezek következtében, mely egyelőre még csak a nézésén nyilvánul meg, csupán néha cselekedetein. Egyébként a hétköznapokon teljesen normális, bár van hanghordozásában valami kellemetlen és idegen, mintha nem is igazán ott lenne, ahol van, holott tökéletesen tisztában van a körülményekkel, a helyzetekkel.
Szereti a konfliktusokat, főként azért, mert a viszálykodás állandóan nagy izgalmakkal jár. A feszültség, amit magával hordoz, lenyűgözi, mint ahogy a harchelyzetek húzóssága is. Szinte állandó jelleggel rohan bele a veszélybe, hogy minél többször tapasztalja az élet-halál szituációk okozta izgatottságot, néha már tálcán kínálva magát még a Grimmek számára is. Fegyverét azonban azonnal mocskos módon veti be: ahogy az ellenfelen erőt vett a győzelem édes előíze, az elbizakodottság, tüzet nyit, mindemellett előszeretettel alkalmazza a hátbatámadás elveit is.
Nem mondhatni, hogy olyan csípősek lennének a megjegyzései, amiket tesz, ugyanakkor az a végtelen higgadtság és szórakozottság, az állandó mosolya, mely már-már olyan, mintha nevetni készülne, sokszor idegesítő lehet, pláne az olykor megjelenő fölényeskedő, enyhén mindentudó viselkedése. Nem túlságosan jellemzőek ezek rá, legalábbis állítása szerint ő egyáltalán nem ilyen, szimplán tisztában van bizonyos körülményekkel; mindössze mások látják ennek, mert nem képesek megállapítani az egyszerű helyzetekről az egyértelműt, és irigylik őt. Egoista és nagyképű? Meglehet, viszont azt is bevallja, hogy vannak hibái, mi több, gyakran még hangoztatja is, miféle egyszerűbb vétkei vannak.
Múltjának mesélésére egyszer kérték mindösszesen, mert olyan beteg részletességgel, higgadtsággal és távolságtartással ecsetelte azt a brutális körülményt, amikor minden megváltozott, mintha csak olvasta volna, és nem is vele történt volna meg. Annyira elborzadtak a többiek ettől, hogy inkább nem kérdeztek tőle többet semmiről, mi több, némi távolságot tartottak, de ez sosem zavarta. Úgyis megvan egymagában is, mindemellett legalább nem kapja a kellemetlenebbnél kellemetlenebb megjegyzéseket, amik módszereiből adódnak (ugyanis nem arról híres, hogy a golyószórójával olyan kíméletes lenne, ha társai is a tüzébe kerülnek). Ennek ellenére a hétköznapokon nem nevezhető antiszociálisnak. Egészen nyíltan áll hozzá a legkülönfélébb témákhoz még úgy is, hogy nem kevés bántalmazás érte korábban, csak mert faunusz.
Érdekessége, hogy megpróbál a Grimmekkel valamilyen úton barátságot kötni; beszél hozzájuk, kísérletezik, hogyan tudna velük bármilyen kapcsolatot létesíteni, persze az állandó üvöltés, amit kap, majd a támadás arra sarkallja őt, hogy lemészárolja őket - legalábbis azt, amelyikhez neki is megvan a képzettsége. Nyilván igyekszik megteremteni azt a helyzetet, amikor csak egy, az erejének megfelelő Grimm van a közelében, mert a veszélyimádata nem olyan súlyos, hogy öngyilkosságba rohanjon. Bár eddig számtalan sikertelenséget könyvelhetett el, nem tántorítja el a szándéktól: beszélgessen eggyel, támogassa a feladatát, a pusztítás iránti vágyát, elvégre kíváncsi, mit eredményez. Mindezek mellett titkon a Fehér Agyar is kiváltképp vonzó szervezet a számára, ugyanakkor még nem akarta felkeresni őket egy roppant nehéznek ígérkező úton – a Haven egyelőre jobb körülményeket és információcserét biztosít, elvégre a rendőrséggel együtt dolgoznak. Honnan máshonnan lehet jobban informálódni, ha nem onnan?
Erősségek:
- Piszkosul játszani azzal, amije van – értendő itt főként a képessége
- Állandóan veszélyben találni magát
- Meglehetősen jól használja hajadonságával járó képességeit
- Faunusz mivoltából adódó éjjellátás, némileg kifinomultabb érzékek

Gyengeségek:
- Ugyan csapatban játszik, de inkább hátráltatja a csapattagok tevékenységét, mert gyakorta kisajátítja magának a szituációt
- Faunusz mivoltából adódó kifinomultabb érzékek, főként a szaglás – a rossz szagokra kiváltképp érzékeny
- Macskajegyekkel átvette a macskák szokásának egy részét: nagy részük nem szereti kifejezetten a vizet, és bár a mocsaras környékeket kedveli, a folyókat szintén, azért nem mártózna meg sem a folyókban, sem a tavakban, tengerekben, óceánokban meg végképp nem – enyhe iszonya van
- Faunusz mivoltából adódó jegyek (macskafül és –farok) elég érzékenyek, és nem értékeli, ha azokat huzigálják (egy erős rántás kegyetlen fájdalmat okoz neki)

Mágia
Mágia habitusa: Viselkedésében bekövetkezett változásoknak köszönhetően leginkább támadó jellegű képességeket alkalmaz, mint védekezőket. Egyelőre főként a jéggel operál, bár szórakozásból előszeretettel fagyasztja le vagy áztatja szét vízzel valakinek az uzsonnáját is cukkolásként. Mivel fegyvere jéglövedékekkel működik, az is elősegíti, hogy inkább a támadó oldalát használja képességeinek, de nem áll tőle messze a vízbuborékokkal való cselezés, játszadozás sem. A vadászok általi aurahasználat átlagosnak mondható, semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint egy hétköznapi diáké, ugyanakkor képességhasználatával ellentétben inkább a védekezésre koncentrál vele.
Első elempáros és szintje: Tél – víz és jég; 1. szint

Felszerelés

Fegyver: Little Lady
Leírás: Egy hét kilós aranybogár (ami egyébként egy golyószóró), két kézben hordozandó. A hajadon mágiájával működtethető, apró jéggolyókat lő, melyek megalkotása nem igényel olyan rettentően sok energiát, ugyanis tényleg apró lövedékekről van szó. A fegyvernek köszönhetően mindemellett a kezdetben megadott 10 méteres távolságon kívülre is eltévedhetnek a lövedékek. A fegyver maga kiválóan bírja a hideg, fagyos, vizes környezetet, elvégre erre specializálódott, ugyanakkor a meleg nem tesz neki túl jót, használata forróságban nem javasolt.
Egyéb: Scroll


Jártasságok

Értékbecslés: Tárgyak, fegyverek, járművek, épületek árának megbecslését jelenti. Fontos jártasság, ha valak azt akarja, hogy ne verjék át állandóan a piacon. Ezen jártasság segítségével akár egészen különleges tárgyakat is felfedezhet, melyeknek értékét tulajdonosa nem tudta felmérni. Mester szinten már könnyedén feismeri, ha egy drágakőnek beállított tárgy nem eredeti, és némi művészetismereti jártasság birtokában gy festmény, vagy szobor eredetiségét is meg tudja állapítani.
Szint: 3.

Zár, csapda és rejtekajtó ismeret: A jártasság ismeretében a karakter képes lesz bármilyen mechanikus, vagy egyszerű elektronikus zárat feltörni. Kezdőként a tradicionális, ősi kulcslyuk trükköt sajátítja el, nagymesterként azonban nincs az széf, ami útját állhatná tudásának.
Csapda és rejtekajtó ismeret birtokában a karakter nem csak az egyszerű mechanikus csapdákat és rejtekajtókat, de magasabb szinten a riasztóberendezéseket, kamerarendszereket is könnyedén felfedezi és kijátssza. Kezdőként ez lassabb, "tapogatózó" folyamat, ám nagymesteri szinten néhány pillantás alatt képes felmérni környezetét, és észrevenni a lehetséges veszélyforrásokat. A jártasság birtokában ezeket a csapdákat, rendszereket hatástalanítani is tudja a krakter.
Szint: 3.

Szájról olvasás: Sokszor alábecsült, de nagyon hasznos jártasság, ha valaki információt akar szerezni. Kezdő szinten nagy koncentrrációt igényel, látni kell a célszemély száját, és sokszor következtetni kell az esetlegesen kimaradó részekre. Mesterként sok tapasztalattal már nagyobb sikererl lehet alkalmazni ezt a jártasságot.
Szint: 2.

Anatomiai és élettani ismeretek: A jártasság a test felépítésének és működésének alapvető ismeretét jelenti. Fontos alapja az elsősegélynyújtásnak, de a betegségek, mérgek felismerésében és az orvgyilkossági készségekben is nagy szerepet játszik.
Szint: 1.

Emberismeret: A jártasság ismeretével a karakter képes elemezni az emberi viselkedést, gesztusokat, mimikát és hangsúlyozást, ezek által információt szerezve az adott személyről. Meg tudja határozni az illető hangulatát, személyiségét, magas szinten akár a gondolatait is. Ezen információk birtokában képes kiszámítani a személy következő lépését, vagy valamilyen általa elvárt reakcióra késztetni, manipulálni őt. Kezdőként már hosszabb távú ismerőseit ismerheti ki a karakter, mesterként azonban elég néhány pillantás a másikra, és már képes nagy vonalakban jellemezni a személyt. A Polgárok életének szerves részét képezi embertársaikkal való kommunikáció, míg Vadászok és Hajadonok sokszor inkább harci képességeik fejlesztésére fókuszálnak. A Polgár kaszt képviselői ezt az ismeretet kedvezményesen vásárolhatják meg.
Szint: 1.

Pontbevételek/-elosztás

Bevételek


Elosztás
Közelharci jártasság: 2
Mágiahasználat: 18
Intelligencia: 8
Mágiaismeret: 1


Összesen: 29


Valutabevételek/-kiadások

Bevétel:
Előtörténet: 1000 lien

Kiadás:

  • Scroll – 100 lien
  • Értékbecslés – 1.-2.-3. szint – 350 lien
  • Zár-, csapda- és rejtekajtó ismeret – 1.-2.-3. szint – 350 lien
  • Szájról olvasás – 1.-2. szint – 150 lien
  • Anatomiai és élettani ismeretek - 1. szint - 25 lien
  • Emberismeret - 1. szint – 25 lien


Jelenlegi valuta: 0 lien

Blanche Legrand

Blanche Legrand

Hozzászólások : 14
Regisztrált : 2016. Oct. 30.

Karakterlap
Hovatartozás: Haven Akadémia
Valuta: 0 lien
Pontok:

http://remnant.hungarianforum.com/t75-blanche-legrand

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.