Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Szabályzat Empty Szabályzat

Témanyitás  Gwyneira Lavi on Kedd Okt. 04, 2016 11:08 am

Szabályzat Foacuterum_zpsxsyvxeo7
Alapszabályok
 • Netikett: A valóélet iratlan szabályai, átültetve internetes platformba. Ez nem a karakterekre, hanem a játékosokra vonatkozik. származási, vallási, politikai vitákba, ne káromkodjatok, tartsátok a másikat tiszteletben.
 • Tisztelet a staffal: Ezen kívül, bánj tisztelettel a staff tagjaival, és úgy ők is így bánnak majd veled; mi is csak emberek vagyunk, attól, hogy a fórum szerkesztésébe beleszólhatunk.
 • Tisztelet játékostársaiddal: A játékosok is emberek, tehát mind különbözünk gondolkodásban és értékrendben is. Ezt ne fordítsátok egymás ellen, tiszteljétek a másikat.
 • Türelem: Ne siettess senkit! Sok dolga van a mindennapi embernek. Ellenőrizd, nem-e írt a hiányzásokba játékostársad vagy mesélőd, ha hosszú ideig nem reagál. Felkeresheted persze privátban is - de akkor is tartsd tiszteletben, ha időt kér tőled.

Regisztráció
Ne regisztrálj másokat sértő névvel! Ami pedig még fontosabb, ne regisztrálj értelmetlen névvel. A regisztrációhoz köthető névválasztásról bővebben lent tájékoztatunk téged „A Karakterektől – Név” résznél.

Figyelmeztetések
A szabályzatnak minden megszegett pontjáért figyelmeztetés jár! Ezt csak a nagyon indokolt esetekben szeretnénk elkövetni, mivel minden harmadik figyelmeztetés komoly büntetésekkel jár. Első háromnál egy hét ban, második háromnál két hét, harmadiknál egy hónap… és így tovább.
Ha valaki folyamatosan szabályt szeg, de a staff inkább csak tűr, és az illető nem kap figyelmeztetéseket, előfordulhat, hogy minden további nélkül, véglegesen bannoljuk azt a valakit.

Aktivitás
Sajnos mindenkivel, még az adminisztrátorokkal és veled is előfordulhat, hogy hiányzásra kényszerülünk.
Amennyiben valamilyen probléma miatt hanyagolnod kell a fórumot egy időre, vagy jegelni a karaktert, az erre kijelölt témában lehetőség van rá.

Szabályzat Profil_zpseunhe4dh
Avatar
A karaktered képének mérete 200×250 lehet. Ennél lehetőleg se kisebb, se nagyobb ne legyen, hogy az oldalon egységesek lehessenek az avatarok! Ha nem tudod méretre vágni a képet, amely alapján a karaktert megalkottad, akkor szólj valamelyik staff tagnak, és ő szívesen megcsinálja neked.
A karaktered képét választhatod rajzfilmből, animéből, mangából, vagy lehet egyszerűen csak egy portré, ami megtetszett neked az interneten. Ez nincs megszabva, de hasonlítson az általad leírt külsőre, vagy még inkább, legyen teljesen ugyanolyan!

Aláírás
Amennyiben képet raksz be aláírásnak, annak mérete nem haladhatja meg az 550×300 pixelt! Ha emellé még szöveget is raksz aláírásba, vagy éppen egy ennél nagyobb/több képet, akkor rakd spoilerbe.
Ha nem tudod, hogyan kell spoilert csinálni, itt a kód hozzá:
Kód:
[spoiler][/spoiler]
Szabályzat Karakter_zpsiwiff1s5
Név
 • A legjobban akkor jársz, ha már a kezdetek kezdetén a karaktered nevén regisztrálsz be, mivel a staff tagok bármikor kitörölhetik a helytelen nevű profilokat, mint például stefi96 vagy katica1992 vagy Ruby Rose; utóbbinak az oka, hogy a websorozat szereplői nálunk már nem léteznek, vagy legalábbis nem játszható formában.
 • A név maximum háromtagú legyen a regisztrációkor, előtörténetben akár hosszabb is lehet, ha nagyon szeretnéd.
 • Mielőtt egy vezetéknév mellett döntesz, nézd meg a tagok között, hogy nincs-e már ilyen! Ha azok után is ragaszkodsz hozzá, hogy valaki ilyen nevű karakterrel játszik, beszéljétek meg, hogy esetleg karaktereitek lehetnének rokonok.
 • Az oldalon él a "Színes Nevek Szabálya" - ezt mindenhol emlegetjük, nem véletlenül; ennek előzménye a Nagy Háború volt, mely során el akarták törölni az egyediséget, a művészetet - ennek eredménye pedig egy mozgalom volt, melyben a szülők színek után nevezték el gyermekeiket, és azóta ez hagyománnyá nőtte ki magát. (A szín bármilyen nyelven bármilyen árnyalatot takarhat, vagy akár az is elég, ha csak asszociálni lehet a színre. Természetesen nem kötelező ezt a szabályt betartani, de szép gesztus a websorozattal szemben is.)

Karakteralkotás
 • A karaktered adatlapját és a hozzátartozó előtörténetet mindenképp a megadott sablon alapján írd meg, majd miután készen vagy és többszöri ellenőrzés után is tökéletesnek találod, berakhatod a Karakteralkotás törzstémájába. Nem lesz nehéz eltalálni, hova is kell beilleszteni a művedet, mivel az altémákba csakis a staff tagok írhatnak.
 • Félkész karaktereket ne adj be – semmi értelme, hiszen nem siettet téged senki! Amennyiben valami miatt mégis így döntesz, fejezd be a történetet egy héten belül. Ha ez nem következik be, a staff üzenetet küld neked figyelmeztetésképp, és ha további egy hét várakozási idő sem elegendő, akkor lomtárba helyezzük a témát!
 • Amint kész a karaktered adatlapja és előtörténete, a következő lépés, hogy vársz. Nyugalom, nem kell napok és hetek sokaságát kivárnod, míg egy staff tag meg nem nézi a történetedet, de ha esetleg ez a folyamat mégis elhúzódna, ne nyaggass senkit! Mindenkinek lehetnek fontos elfoglaltságai, amik adott esetben valóban minden idejét lefoglalják valakinek. Igyekszünk minél hamarabb rátérni a megalkotott karakterre, és elfogadni azt!

Több karakter
 • Előfordul, hogy valamilyen játékbeli okból másik karaktert szeretnénk indítani – ezt hívják multizásnak.
 • Az viszont fontos, hogy nem szabad karaktert a karakter után gyártani. Egy multi indításához szükséges minimum ötven hozzászólás a Játéktéren és/vagy az Emlékiratokban. Ezt könnyebb összeszámolni, mint bárki is gondolná, szóval ne próbálj csalni!
 • Két multinál, ha lehet, többet ne indíts (ez így is összesen három karakter!), mert ritkán fordul elő, hogy egyáltalán ennyire futja az ember ideje, és az inaktív játékos nem jó játékos. Ha! Esetleg mégis ingered lenne ennél több karakterre, írj valamelyik staff tagnak, aki felméri majd, hogy kaphatsz-e engedélyt. Persze, minden szabályt át lehet hágni, ahogy ezt is - de nem érdemes, mi csak nektek akarunk jót.
 • Ha engedélyes karaktered van, nem lehet multid, valamint nem lehet engedélyes karakter a multid. Ez csak akkor válik semmissé, ha a felhasználó bizonyítja, hogy érdemes rá (több hónapos aktívság, hozzászólásszámok, minőség, stb), és az adminok ezt közösen engedélyezik.

Szabályzat Jaacuteteacutek_zps6fefax66
Hozzászólás
 • Az oldalon a Naplókon kívül sehol sincsen minimum szóhatár. Ennek ellenére, ha valaki rendszeresen 300-400 szó alatt ír, és hozzászólásai tartalmatlanok, a játék, pedig amiben benne van, rövid, figyelmeztetést kap. Hogy miért? Mert egy rövid játék rövid hozzászólásokkal aligha játék, inkább tűnik hozzászólás-vadászatnak, ez utóbbi pedig nem helyes.
 • Ezzel ellentétben, ha látszódik, hogy egy játék elhúzódik, és a karakterek gyors egymásutánban írnak, megengedettek az átlagosnál rövidebb hozzászólások, ezt hívják RT-nek; ha ilyet játszotok, kérlek, tüntessétek fel a téma címében. Például: Józsi és Mari ismerkedése (RT) – ez azért fontos, hogy a staff tagok tudják, nem szabálysértést követtek el.
 • RT( RealTime ): valósidejű szerepjáték, amikor a karakterek csak a legközelebbi döntésüket/döntéseiket taglalják a hozzászólásban és a következő játékos karaktere arra reagál. Ez a ciklus folytatódik a játék végéig, melynek eredményeképp a játék sok, viszonylag rövid hozzászólásokból fog állni.
 • A cselekvést a fórumon mi nem jelöljük csillaggal, (*) de ha már nagyon megszoktad, hogy így játszol, és nem akarsz megválni ettől a szokásodtól, akkor nem szidunk meg érte. Egyedül a karakter beszédére van kikötve, hogy mindig új sorban, gondolatjellel beszéltesd a karaktert, kivéve, ha folytatólagosan beszél, mert akkor a cselekmény után rögtön rakhatsz újabb gondolatjelet. A karakter gondolata jelölhető hullámos vonallal, dőlt betűvel, sőt, szinte akármivel, csak látszódjon, hogy akkor, amikor ez a jelzés érvénybe lép, akkor ő elmélkedik valamin.
 • Nincs megkötve, hogy csak múlt vagy jelen időben lehet írni, vagy az, hogy E/1-ben, vagy E/3-ban szabad csupán. Ez teljesen a te ízlésedre van bízva. Egyedül arra figyelj, hogy ha valamit elkezdesz az egyik időben, akkor azt ugyanabban is fejezd be, és ugyanez vonatkozik a személyekre.

Játékmenet
 • Amennyiben lehetőség van rá, hogy játssz valakivel – hát tedd meg! Persze, nem kötelező, ám figyelembe kell venni, hogy harcok, vagy kivételes ismerkedések, játékok során a karaktered fejlődhet, így sosem árt résen lenni.
 • Ha pedig játszol valakivel, akkor amennyiben lehetőség van rá, beszéljetek össze. Körülményesebb, időigényesebb, ha valakivel interneten megbeszéled a hozzászólást, amiben közösen szerepeltek, ám hidd el, sokkal jobban megéri. Az azonnali reakciók és az arra való reagálás egy hozzászólásban az egész játékba sokkal több életet visz.
 • Amennyiben erre nincs mód, vagy RT-t játszotok, a másik karakterről lehetőleg feltételes módban beszélj. Ne írd le egyelőre, hogy mit reagál arra, amit te tettél, majd ő ezt szépen kifejti a saját hozzászólásában.
 • Vedd figyelembe, hogy amit te felhasználóként tudsz, azt a karaktered nem feltétlenül. Tartsd számon, hogy a karaktered mit tudott meg a másikról játék közben, és azokkal az információkkal gazdálkodj!
 • Ha lehet, egy játék során kövessétek a sorrendet - az átláthatóság miatt. Ez nem kötelező akkor, ha ti máshogy döntöttetek, vagy a mesélő meg nem szabta. Egy körben viszont mindenki csak egy egyszer írjon hozzászólást!

Ékezetek, helyesírás
Amennyiben nem vagy jó helyesíró, akkor ajánlom, hogy Word-ben írd a hozzászólásaid, és kapcsold be a helyesírás ellenőrzőt. Ez természetesen nem garantálja, hogy az összes hibád megszűnik létezni, de jelentősen lecsökkennek – ha pedig valaki tanácsokat ad, fogadd meg azokat, jelentős javulást lehet így elérni.
A fórumon, mivel magyar nyelvű, kötelező ékezetet használni. Ha valakinek valami oknál fogva mégis csak angol billentyűzete van, vagy hasonló okok miatt nem tud ékezetet használni, az szóljon előre a staff tagoknak, és lehetőleg aláírásban is tüntesse fel.

Végszó
Amennyiben átfedést érzékelsz más oldalak szabályzatai és eme között, ellenőrizd, hol láttál már hasonlót eddig - ha ez az oldal a War of Change volt, akkor ne aggódj, ugyanaz a staff van itt is többnyire Smile ha viszont máshol, kérlek, keress fel!

___________
I should try this

Gwyneira Lavi

Gwyneira Lavi

Hozzászólások : 35
Regisztrált : 2016. Sep. 14.

http://remnant.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.