Tudnivalók Remnant-ról

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Tudnivalók Remnant-ról Empty Tudnivalók Remnant-ról

Témanyitás  Zwart Kaiser on Hétf. Szept. 19, 2016 12:56 pm

Tudnivalók Remnant-ról Vilaacuteg_zpsfewxqzij
Remnant egy fikcionális, jövőbéli világ, ahol a modern technika kéz a kézben jár a fantázia olyasfajta szüleményeivel, mint például a mágia, vagy a szörnyetegek. Bizonyos legendák szerint, ezek a szörnyetegek, az úgynevezett "Grimm" képviselői Remnant eredeti lakosai. Később, mikor az emberi faj is feltünt, ezekkel  a lényekkel kellett szembenézniük a túlélésük érdekében; ugyanakkor, nem csak magukra kellett hagyatkozniuk.
Az emberek idővel felfedezték azt a sokoldalú, és nagy erőt rejtő anyagot, amelyet "Por"-nak neveznek a mai napig is. Ebből az erőforrásból számos fegyvert készíthettek, amelyek aztán segítettek nekik elterjedni, és megalapítani nemzeteiket.
A jelenben a négy nemzet jelképezi az emberiség menedékét ebben a veszélyes világban, ahol a "Grimm" fenyegetés sosem elhanyagolható.
Bár az országhatárokon kívül is léteznek apróbb falvak, és nomád életmódot folytató közösségek, ezek jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve a támadásokkal szemben.


Tudnivalók Remnant-ról Foumlld_zpslscr2xrz
Remnant hat nagyobb kontinensből, és sok kisebb szigetből áll.
A hat kontinens közül négyet az emberek országai tesznek ki, melyek a következőek: Vale - középen, Atlas - északon, Vacuo - nyugaton, Mistral - keleten.
A délkeleti kontinens Menagerie, amely korábban a faunusz faj otthona volt - ők azok a leginkább emberre hasonlító faj, kik kisebb állati jegyeket hordoznak ugyan magukon (állati fülek vagy szemek, esetleg farok), mégse különböznek annyira az emberektől; de már ez is elég a megkülönböztetéshez. Bár mára már kiharcolták azt, hogy máshol is letelepedhessenek, a múltban az emberiség igencsak makacs állásponton volt arra vonatkozóan, hogy ezen a földdarabon tartsák a faunuszokat.
A sárkányszerű kontinensről nagyon kevés az ismert információ.


Tudnivalók Remnant-ról Pol_zpshgxnuynw
A négy nagy nemzetet mind egy különálló tanács irányítja, amelynek tagjai képviselik minden téren a polgárok érdekeit. Bár névileg "királyságok", ez csak irányításuk módjában mutatkozik meg, ám a hatalom nem egy személy kezében összpontosul.
Diplomáciailag a nemzetek békében állnak egymással, de nem minden kapcsolat felhőtlen. A múltban már akadt példa az emberek közti háborúra, még ebben a környezetben is, ahol minden oldalról külső veszélyek fenyegetik őket; a legutóbbi eset a "Nagy Háború" néven maradt fenn a történelemben.
Ám ha az emberek közti feszültség jelenleg ugyan nem is túl jelentős, a faunuszok helyzete egyre inkább elharapódzik. A korábban békés tüntetőcsoportként ismert "Fehér Agyar", amely fajuk egyenlőségjogaiért küzdött, mára egy agresszív terrorszervezetté nőtte ki magát, nem kisebb célkitűzéssel, mint az emberiség kiírtása. Természetesen nem minden faunusz osztja ezeket a radikális elveket, de az ellenük tanusított általános diszkrimináció megléte nem tagadható.


Tudnivalók Remnant-ról Kult_zps2nmvp9hd
Remnant nemzetei mind egyedülálló kultúrával bírnak, amelyeket a lakóik sokszínűsége táplál. Ez gyakorta nyilvánul meg különböző ünnepségeken, és fesztiválokon, ahol nem ritka programm a harci-alapú torna.
A kultúrák részét képezi a megannyi legenda, és monda, amelyek közül bizony igencsak sok tartalmaz valóságalapot.
Fontos még megemlíteni a "színes nevek szabályát", Ennek a gyökerei a "Nagy Háborúra" vezethetőek vissza, amikor is a vezetők egyre csökkenteni akarták az egyén szabadságát, valamint egyediségét. Amikor mindez a művészetek pusztításába is átcsapott, a polgárok egy heves ellencsapásként színekre utaló neveket adtak újszülötteiknek, és ez a szokás mára teljesen elterjedté vált világszerte. (Lásd: Ruby Rose, Weiss Schnee).


Tudnivalók Remnant-ról Hunt_zps2zmhdyi4
Bár eddig nem említettük őket, a vadászok hatalmas szerepet töltenek be a modern társadalomban. A "Nagy Háború" után kezdték képezni őket, minden ország a saját, erre szakosodott akadémiáján.
Az ő feladatuk lett a "Grimm" elleni állandó harc, és a polgárok védelme.
A vadászoknak mind egyedi, modern-fejlesztésű fegyvereik vannak, amelyek legtöbbször képesek alakuk megváltoztatására, valamint nagy energiakibocsátásra, hála a "Por"-nak, amelyet gyakran beleépítenek.
Emellett a vadászok bírnak egy csak rájuk jellemző, egyedi "adottsággal", amely személyenként rettentően változó, és sokszínű. Szó lehet itt akár mágneses erőről, árnyékkép kivetítéséről, vagy sebzés-módosításról is.
Mindezeknek köszönhetően a mesterség képviselői eredményesen  veszik fel a harcot a "Grimm"-el, ezáltal elismert helyet szerezve maguknak a társadalmi hierarchiában.
Sokszor a fesztiválok harci vetélkedőit is az ő tiszteletükre szervezik, és nem egyszer vadászok is részt vesznek rajtuk... vagy épp annak készülő fiatalok.


Tudnivalók Remnant-ról Tech_zpsvajgcvrl
Mint az már említésre került, Remnant technológiája fejlett, és sokoldalú.
Atlas nemzete különösen elől jár ilyen téren, így náluk például a robotszerű katonai egységek, valamint a mesterséges intelligenciák is már elért távpontok.
A technikai vívmányok alapját a "Por" adja, mint elsődleges energiaforrás.
A kommunikáció az úgynevezett "tekercs" nevű készülékeken a legegyszerűbb, amelyek nagyon hasonlóak a mi világunk mobiltelefonjaihoz. Nem csak távkommunikációra alkalmas, de képeket, és videókat is lehet vele rögzíteni, akárcsak adatokat hordozni.
A kontinensek közti információcserét az úgynevezett "Kontinens-közi Továbbító Rendszer" látja el, amelyet Atlas adományozott a világ nemzeteinek a "Nagy Háborút" követően, ezzel csökkentve az esélyét egy hasonló konfliktusnak a jövőben.
A közlekedési járművek is hasonlóak a mi világunkéhoz, már ami a szárazföldi eszközöket illeti. Itt beszélhetünk kocsikról, motorkerékpárokról, vagy akár sima bicilikről is.
Az égi járművek ugyanakkor már sokkal inkább hasonlítanak hatalmas űrhajókra, leszámítva azt az apróságot, hogy tényleges űrutazásra alkalmatlanok lennének ( a "Por", mint energiaforrás, elveszíti hatékonyságát az atmoszférán kívül).

Zwart Kaiser

Zwart Kaiser

Hozzászólások : 45
Regisztrált : 2016. Sep. 18.

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.